Mentale begeleiding

Thiery Monpellier

Ik ben Thiery Monpellier, geboren op 24 juni 1988 te Dordrecht en heb recent mijn master Human Movement Sciences (Bewegingswetenschappen) met als specialisatie sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. Daarnaast ben ik in het bezit van een Basisaantekening Sportpsycholoog (BASP), wat wil zeggen dat ik mij tijdens mijn studie heb verdiept in het domein van de sportpsychologie door middel van het volgen van een aantal sportpsychologie cursussen en het schrijven van verslagen met “sportpsychologische” elementen erin.

Voetbal en fitness zijn het liefst wat ik doe / (hebben mijn voorkeur). Ik heb in mijn jeugd bij drie Amsterdamse voetbalverenigingen gevoetbald. In de sportschool train ik voor mezelf en soms met een trainingspartner.

Nu hoor ik jullie al denken wat is sportpsychologie en wat kan het voor mij betekenen?

Sportpsychologie is het bestuderen van het menselijk gedrag in allerlei situaties rondom sport en beweging.

Om goed te kunnen presteren in je sport is het belangrijk om een goede fysieke conditie te hebben, technisch goed onderlegd te zijn en ook tactisch goed ontwikkeld te zijn. Het mentale aspect wordt echter nog weleens vergeten en is zeker net zo belangrijk als de drie voorgenoemde aspecten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hoe je een wedstrijd gaat spelen als je weinig zelfvertrouwen hebt (in jezelf maar zeker ook in je team), je eigenlijk veel liever nog wat extra uurtjes in bed had willen liggen op de vroege zaterdagochtend (weinig motivatie) of je benen/armen tijdens de wedstrijd “blokkeren” omdat er teveel wedstrijdspanning in je lichaam zit.

Als sportpsycholoog kan ik sporters helpen hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. Hoe? Door eerst goed in kaart te brengen waarom de sporter niet “optimaal” meer kan presteren, om vervolgens hiermee aan de slag te gaan door middel van verschillende mentale technieken. Mocht je niet goed (meer) overweg kunnen met je trainer / coach en/of het gevoel hebben dat je ouders je niet (meer) begrijpen, dan kan een sportpsycholoog wellicht uitkomst bieden.

Ik ben van mening dat op het gebied van mentale coaching nog heel veel stappen gemaakt kunnen worden bij de talentvolle- maar ook zeker de “minder talentvolle” voetballer en hockeyer, meisje of jongen!

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Email: info@hockeyinternationals.nl
Tel-nr: 06-52655014

linkedin

Klik hier voor het intake-formulier.