Voor de ouders

International 1.2.3.hockey! TechPitch Camp is een jonge, sportieve organisatie die leuke en leerzame 3-daagse hockeykamp organiseert en 7-daagse kampen met overnachtingen. De kampen vinden alleen plaats op het complex van hockeyclub  en de overnachtingen vinden ook plaats op  het complex van

Het programma van International 1.2.3.hockey! TechPitch Camp
Sport en plezier gaan hand in hand.
Plezier is dan ook het kernwoord in het programma van International 1.2.3.hockey! TechPitch Camp. Dit plezier laten we dan ook veelvuldig terugkomen door de kinderen nieuwe technieken te leren, ze nog beter te maken in wat ze al kunnen en met positieve coaching het beste in de deelnemers naar boven te halen. Met de uitdagende en afwisselende oefenstof en de vele wedstrijdvormen zullen de deelnemers zich geen moment vervelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle kinderen plezier hebben in het hockeyen en de activiteiten daar omheen. Zo ontstaat de ideale mix tussen hockey en plezier, een perfecte combinatie!

De 3-daagse clinic/dagkampen
De dagkampen zijn 3-daagse kampen op verschillende locaties door het hele land. Tijdens deze kampen zijn alle kinderen van ’s ochtends vroeg tot het einde van de middag bezig met hockeyen en ’s avonds slapen ze gewoon thuis.

De 5-7 daagse kampen met overnachting
De interne kampen duren 7 dagen en 6 nachten. Gedurende dit kamp slapen de kinderen binnen de accommodatie. Overdag wordt er door de kinderen het hockeyprogramma gevolgd onder begeleiding van de begeleiders en trainers. ’s Avonds vinden er leuke en gezellige activiteiten plaats, zodat je als deelnemer van het interne kamp de week van je leven hebt!

Doelgroep
International 1.2.3.hockey! TechPitch Camp is bedoeld voor iedereen die hockey hartstikke leuk vindt. Ervaring is daarbij niet belangrijk. Of je nou beginner bent of al jarenlang op hockey zit, het uitdagende programma zal op het niveau en de leeftijd van de deelnemers worden aangepast. Zo haal je het maximale uit het hockeykamp!

De leeftijdsgroepen voor de 3-daagse kampen zijn 6-8 en 9-11 jaar. Voor de interne kampen moet je wat ouder zijn. De leeftijdsgroepen voor het kamp met overnachtingen in Zwolle is namelijk 12-15 jaar.

Indeling
De indeling in groepjes gaat op leeftijd en niveau. Omdat plezier voorop staat bij Hockey Internationals houden we uiteraard goed rekening met sociale wensen. Om zoveel mogelijk plezier te hebben kan bij het aanmelden aangegeven worden bij wie je in de groep wilt. Zo zorgen wij er voor dat vriendjes, teamgenoten of familie bij elkaar komen als zij dat willen. Wel zo leuk toch!

Begeleiding
Om van ieder kamp een groot succes te maken is er voor elk kamp een team van de leukste begeleiders samengesteld. Deze begeleiders zijn allemaal enthousiaste en sportieve hockeyers die graag hun kennis en enthousiasme met de kinderen willen delen. Zij zullen het zorgvuldig in elkaar gezette programma uitvoeren dat zowel veel technische oefeningen heeft als wedstrijd situaties. Verder zijn alle begeleiders vanaf 20 jaar in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Veiligheid
De veiligheid van de kinderen is het belangrijkste aspect. Niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook daarbuiten. Om de veiligheid van ieder kamp te waarborgen is er op elke clinic of hockeykamp een Fysiotherapeut en EHBO team aanwezig. Deze EHBO’ers zullen altijd voor uw kinderen klaar staan. Er staat uiteraard altijd huisarts die dan dienst heeft paraat!

Allergieën en speciale wensen
Bij International 1.2.3.hockey! TechPitch Camp staat het kind centraal. Daarom houden we goed rekening met eventuele allergieën van uw kind. Deze allergieën en andere medische opmerkingen kunt u vermelden op het aanmeldingsformulier zodat er rekening mee gehouden kan worden tijdens de kampen.